10 Curiozitati Pe Care Nu Le Stiai Despre BULGARIA 🇧🇬Îţi place să călătoreşti şi să descoperi lumea? Cu siguranță acest canal îți împărtășește pasiunile! Nu uita să te abonezi și să apeși pe clopoțel, pentru a fi notificat de fiecare dată când o nouă ”destinație” te așteaptă!

******

Follow us on instagram:

******

Nu oferim (deocamdată) servicii de consultanță în ceea ce privește călătoriile. Totuși suntem călători full-time și am vizitat multe locuri din întreaga lume, deci dacă ai vreo întrebare nu ezita să ne contactezi. Poate te putem ajuta!

📩 – dozadetravel@gmail.com

******

Ai și alte pasiuni înafară de călătorii? Urmărește-ne și celelalte proiecte:
► Doza De Cultura Generala

► Doza De Spatiu

► Doza De Istorie

******

Capitole:
0:00 – Introducere
0:51 – În Bulgaria a fost găsită cea mai veche comoară de aur din istorie
2:07 – Bulgarii și alfabetul chirilic
2:58 – Ritualurile cu măști
3:59 – Orașul Sofia este construit deasupra unor ruine romane
5:20 – Bulgarii au fost aliați cu Germania nazistă, dar au salvat 48.000 de cetățeni evrei.
6:39 – Se spune că iaurtul bulgăresc te face să trăiești mai mult
7:33 – Bulgaria are multe izvoare de apă termală
8:37 – În Sofia sunt disponibile mâncăruri gratuite, drumețiile și ciclismul
9:32 – Ospitalitatea oamenilor e una aparte
10:15 -Bulgarii dețin un calendar antic
11:48 – Încheiere

15 comments

  1. Nu exista statiuni termale in apropiere de Sofia dar cele mai cunoscute statiuni termale Sunt in apropierea Sofiei. Voi mai intelegeti ceva? Cam non sense Ce zice tipa. In opinia mea

  2. Sincer frumos,dar LAUDAM toate popoarele din lume,merita cu adevarat deoarece au pina si servicii gratuite,numai ROMANIA nimic,locuri de munca zero,oriunde te duci platesti TOT,in alte locuri platesti si farà ciubuc nu se poate,"SARACA TARA BOGATA,ROMANII CERSESC DIN POARTA IN POARTA,",ti se rupe inima cind vezi ca toate natiile si tarile merg cit de cit bine,numai aici niciodata nu mai este nimic bine,de merge cit de cit ceva mai bine,in acelasi timp altceva nu functioneaza deloc,parca e facut,sa fie omenirea si poporul romàn supus numai tristetilor,lipsurilor,preocuparilor stresului aproape insuportabil,parca ar fi impus.
    MULTUMIM pt aceste MINUNATE prezentari frumoase le urmarim cu drag in acelasi timp si cu melanconia ca v-a fi intr-o zi si Tara NOASTRA in gradul sa prezinte nivelul moral mai ridicat pozitiv si locuri de munca cu salarii cit de cit de supravietuire,chiria 300€,nu inteleg de ce este in € cind in ROMANIA sint Lei,apoi de ce asa de Scump pretul,aprofit,interesul poarta fesul,apoi lumina,gaz,gunoi,apa,abonament,cheltuieli de intretinere,un salariu.1700lei,si locul de munca spune daca avem nevoie telefonam,daca nu te duci cu kg de bani nu te mai telefoneaza decit ai de asteptat muma padurii sa-ti mai ofere un post de lucru. Faceti o prezentare si cu ROMANIA si Poporul romàn cu veste reala,SALARII MARITE OMUL SA POATA TRAI DECENT.,ZERO CIUBUC IN NICI O SITUATIE CIRCUMSTANTA,IN CARE SE GASESTE OMUL;OARE SE POATE INTIMPLA INTR-O ZI ACEST MIRACOL SI LA ROMANI!?,
    MULTUMIM, PREZENTARI SUPERBE,
    SUCCES IN CONTINUARE URMARIM CU DRAG

  3. Sfantu Chiril și fratelelui Metodii au creat alfabetul Glagoliță,Chirilică este numite lui Sfantu Chiril.Chiriluca este creata de Sfântu Climent de la Ohrid impreuna cu sfănții "Sedmicisleniți"(Nu-am nici o idea cum se traduce) Nici bulgari,nuci macedoni,nici rușii nu stiu aceasta!

Leave a comment

Your email address will not be published.